Niels van den Aker

Contactgegevens: 06 290 449 33 | n.vandenaker@matchability.nl

Ik ben Niels, geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch. Ik woon samen met mijn vriendin Merel. In mijn vrije tijd loop ik hard, voetbal ik in een vriendenteam en zing ik graag. Na mijn wo-studie Personeelwetenschappen startte ik met werken bij de woningcorporatie Woonlinie. Voor mij was de woningcorporatiesector een onbekend werkterrein, maar eenmaal werkzaam in de sector heb ik ervaren hoe dynamisch en uitdagend het werken in deze mooie branche is. In 2011 hebben Anne-José (toentertijd mijn collega bij Woonlinie) en ik Matchability opgericht. We zorgen ervoor dat de jongste generatie (potentiële) woningcorporatiemedewerkers met verschillende achtergronden en competenties haar weg vindt in de sector. Onze medewerkers zijn hoogopgeleide professionals die we zelf goed kennen. Het voordeel is dat we meteen de allerbeste kandidaten kunnen selecteren en precies weten of een kandidaat bij een vraagstuk past. Door middel van ons stagiair- en traineeprogramma beginnen we al met onze werving en selectie in het (een-na-)laatste jaar van het hbo of wo. Onze medewerkers starten vervolgens met een traineeship van een jaar, waarin ze zich in rap tempo ontwikkelen tot young professional. Dat betekent dat we een oplossing op maat kunnen bieden bij een tijdelijke (capaciteits)vraagstuk: via een trainee, een young professional of een (afstudeer)stagiair.

Via Matchability werk ik zelf ook op interim-basis bij woningcorporaties. Mijn ambitie is om binnen afzienbare tijd de rol van interim-directeur-bestuurder bij een woningcorporatie te vervullen. Daarom ben ik in oktober 2017 gestart aan de TIAS, met het programma Corporatiebestuurder nieuwe stijl.

Binnen Matchability ben ik daarnaast teamleider Ontwikkeling, waarbij ik onder meer verantwoordelijk ben voor de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers.

Benieuwd wie ik ben? Bekijk mijn persoonlijke film of bekijk mijn LinkedIn-profiel.