top of page
  • Foto van schrijverMatchability

De meerwaarde van een trainee

AltenaTalent is hét traineeprogramma in de regio en een initiatief van Matchability. Dé plek waar je jonge hoogopgeleide starters uit de regio kennis laat maken met jouw bedrijf. Maar: wat houdt zo'n traineeship voor bedrijven in en wat is de meerwaarde van zo'n trainee? Onze Esmeralda licht dat in deze blog toe.


Verloop van het traineeship

Het traineeship AltenaTalent bestaat uit een traject van anderhalf jaar waarbij drie trainees kennismaken met jouw bedrijf voor zes maanden.


Waarom dit traineeship?

Dit traineeprogramma is niet zomaar een traineeprogramma. Het doel van dit programma is om de talenten in de regio te matchen met een bedrijf in de regio, maar het programma is er ook voor bedoeld om je bedrijf te profileren in de gemeente Altena. Veel young professionals weten namelijk niet wat voor mooie bedrijven er in de regio te vinden zijn. Als bedrijf sta je niet alleen tijdens het programma in de spotlights, maar ook na afloop van deze anderhalf jaar. Spotlights die maar wat handig zijn om op een eenvoudigere manier jonge talenten te kunnen werven.


Wat kan een trainee bieden?

De omgeving verandert continu. Onderwerpen zoals procesoptimalisatie, duurzaamheid en kwaliteitszorg zijn vaak aan de orde van de dag en vragen soms om een frisse blik. Een trainee kan helpen om een bijdrage te leveren aan deze projecten en tijdens het traineeship kunnen de trainees onderling zorgen voor overdracht (op vrijdagen wordt samengewerkt). Dit zorgt niet alleen voor een onderzoek, maar ook voor een praktische vertaling naar de werkvloer. Verder wordt er uiteraard meegewerkt op de door de bedrijven aangewezen plekken in de organisatie.


De meerwaarde van een AltenaTalent-trainee ten opzichte van een stagiair

De verschillen tussen een young professional uit dit programma en een stagiair zijn als volgt:

  • Een stagiair levert gemiddeld een lagere output dan een starter die meteen aan het werk kan.

  • Een stagiair moet verplicht een stage lopen. Dit biedt geen garantie dat de stagiair later ook echt in dienst komt. Bij een traineeship kiezen starters er bewust en weloverwogen voor waar ze willen gaan werken.

  • Een stagiair heeft verplichtingen vanuit school. Dit is bij een trainee niet het geval.

  • Een stagiair wordt niet gekozen middels een selectieprogramma en wordt niet begeleid door een externe partij.

  • Achter een stage zijn veelal geen marketing- en communicatieactiviteiten van toepassing die een bijdrage leveren aan de profilering van het bedrijf onder de starters.

Tot slot

Meer informatie ontvangen over AltenaTalent? Neem dan contact met ons op via info@matchability.nl. Onze Esmeralda komt graag langs!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page