top of page
  • Foto van schrijverMatchability

De meerwaarde van een traineeship

Onze collega Sabine vertelt wat voor haar de meerwaarde van een traineeship is. Ze deelt haar ervaringen en legt uit waarom ze voor een traineeship heeft gekozen.


Na mijn afstuderen was ik een beetje zoekende naar dé baan waar ik aan de slag zou willen. Ik wist nog niet zo goed waar mijn ambities lagen en veel relevante werkervaring had ik op dat moment nog niet. Dit bleek ook uit de afwijzingen die ik op mijn sollicitaties kreeg: ik had helaas te weinig werkervaring.

Op een gegeven moment zag ik een vacature voor een traineeship bij Matchability voorbijkomen. Ik heb van tevoren nooit stil gestaan bij een traineeship als eerste stap in mijn carrière. Toen ik me wat meer ging inlezen, bleek dit juist de ideale stap te zijn. Niet alleen pak je verschillende soorten functies en werkzaamheden op, waardoor je erachter komt waar je ambities liggen, maar je maakt ook nog eens kennis met verschillende organisaties (van groot tot klein), zodat je ontdekt welk type organisatie het beste bij je past. Doordat je bij één werkgever in dienst bent, hebben de verschillende werkzaamheden bij verschillende organisaties ook geen negatieve invloed op je cv (velen willen namelijk niet bekend staan als 'jobhopper').

Tijdens mijn traineeship had ik regelmatig contact met de andere trainees. Dit was fijn, omdat je ervaringen en ideeën kan uitwisselen, maar ook zeker van elkaar kunt leren hoe je bepaalde dingen moet oppakken. Omdat je met een aantal mensen hetzelfde traject doorloopt, zorgt dit ook voor een hechte band met elkaar.

Na mijn traineeship heb ik dus niet alleen een beter beeld van het werk dat ik wil gaan doen en het type organisatie waar ik voor aan de slag wil, maar ook heb ik er een aantal goede vrienden bij. Kortom: ik had het traineeship voor geen goud willen missen!


Enthousiast geworden over het verhaal van Sabine? Binnen AltenaTalent zijn we nog op zoek naar trainees. Je vindt de vacature hier.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page