top of page
  • Foto van schrijverMatchability

De meerwaarde van een traineeship (2)

Onze collega Florian vertelt wat voor hem de meerwaarde van een traineeship is. Hij deelt zijn ervaringen en legt uit waarom hij voor een traineeship heeft gekozen.


Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier het traineeship bij Matchability gevolgd.

Tijdens het traineesship heb ik bij vier verschillende bedrijven aan diverse projecten en functies gewerkt. Naast dat je in een korte tijd een groot netwerk opbouw, leer je welke functies je wel en niet aanspreken. Daarnaast leer je de verschillende bedrijfsculturen en de daaraan gekoppelde managementstijlen kennen. Je leert welke stijl/cultuur het beste bij je past en waarin je kan floreren.

Doordat je bij verschillende bedrijven hebt gewerkt, zie je dat iedereen het net even iets anders doet en je kan de beste voorbeelden meenemen naar je volgende opdracht.


"Je leert en groeit sneller dan dat je bij een werkgever blijft hangen."


Naast dat je bij een opdrachtgever werkt, werk je ook samen met mensen van je eigen leeftijd. Iedereen is tussen de 20 en 30 jaar oud. Er worden veel borrels en uitjes georganiseerd waardoor je elkaar goed leert kennen.


Bij het traineeship van Matchability worden regelmatig trainingen en workshops georganiseerd, daarnaast beschik je over een persoonlijk opleidingsbudget, waardoor je de mogelijkheid hebt om ‘gepersonaliseerde trainingen’ te volgen die passen bij jouw en je verder kunnen helpen in je carrière.


Zelf kom ik ook uit de gemeente Altena en wat mij extra aanspreekt aan dit traineeship is dat je bij verschillende lokale bedrijven wordt gedetacheerd. Je kent de cultuur en de mentaliteit van de regio, waardoor je, je sneller thuis zult voelen bij de bedrijven. Je hoort weleens verhalen van mensen die een traineeship vervullen: dat ze bijvoorbeeld in Groningen een opdracht hebben. Daar hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je hoeft je alleen maar af te vragen of je op de (elektrische) fiets of met de auto naar je opdrachtgever wilt gaan.


Enthousiast geworden over het verhaal van Florian? Binnen AltenaTalent zijn we nog op zoek naar trainees. Je vindt de vacature hier.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page