top of page
  • Foto van schrijverMatchability

Ik ga leren werken met Teams, leer je mee?

Hoi, ik ben Jorieke, accountmanager bij Matchability. Wij ondersteunen woningcorporaties bij verschillende projectmatige werkzaamheden en bij de invulling van tijdelijke functies. Normaalgesproken zit ik veel op de weg en ga ik bij corporaties langs om demonstraties te geven van MatchPoint2020 en ons Juridisch CorporatiePlatform, kennis te maken, bij te praten en om mijn collega’s voor te stellen voor leuke opdrachten. Veel koffie, handsfree bellen, handjes schudden en socializen dus! Dit vind ik altijd heerlijk om te doen, maarja, nu zit ik net als de rest van het land thuis!

En wat doe je als je niet verder mag komen dan de voordeur en geen handen mag schudden? Juist, lekker veel kletsen tegen je beeldscherm. De eerste anderhalve week was echt een gestuntel. Ik probeerde eerst te bellen via WhatsApp, maar dit kan kennelijk niet met meer dan drie personen. Geen doen dus. Dan maar mensen toevoegen in een normaal telefoongesprek, maar dan stond de één weer in de wacht terwijl ik de ander inbelde. Wat een gedoe. Kortom, lichte paniek en ik zie geen mens, niks voor mij! Nou, ja, geen mens, ik zie Tim, mijn maatje. Erg gezellig hoor elke dag ’s ochtends samen ontbijten maar nu wil ik ook graag weer wat andere gezichten zien. Ik heb dus een tool nodig om:

  1. gewoon mensen te kunnen spreken zonder beperkingen in aantallen en haperende apparatuur;

  2. mijn collega’s, klanten en vrienden weer te kunnen zien.

Onze IT-jongens lachten me hartelijk uit om mijn thuiscrisis en introduceerden Teams.


Ik had er weleens van gehoord, maar nu moet ik er echt aan gaan geloven. Jij wellicht ook? Ik zou zeggen: laat mij je proefkonijn zijn en lees met me mee. Wie weet worden we beiden profs. Levert deze bizarre situatie ons toch nog iets op!


Dit hebben we nodig:

  • Een licentie voor Teams.

  • Een laptop of vaste computer, het liefst met webcam en spraakfunctie.

  • Goede zin!

  • Gesprekspartner(s) waar je op mag oefenen.

  • Fatsoenlijke bovenkleding en een fancy kapsel! Als je zit, ziet niemand je joggingbroek. ;-)


Op www.matchpoint2020.nl vind je een mooi stappenplan waarin ik je in vliegende vaart langs de verschillende Teams-stappen leid.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page