top of page
  • Foto van schrijverMatchability

Ik ga leren werken met Teams, leer je mee? (deel 2)

Hoi, ik ben Jorieke, accountmanager bij Matchability. Wij ondersteunen woningcorporaties bij verschillende projectmatige werkzaamheden en bij de invulling van tijdelijke functies. Normaalgesproken zit ik veel op de weg en ga ik bij corporaties langs om demonstraties te geven van MatchPoint2020 en ons Juridisch CorporatiePlatform, kennis te maken, bij te praten en om mijn collega’s voor te stellen voor leuke opdrachten. Veel koffie, handsfree bellen, handjes schudden en socializen dus! Dit vind ik altijd heerlijk om te doen, maarja, nu zit ik net als de rest van het land thuis!


Vorige week nam ik jullie al mee in deel 1 van deze blogreeks. Hoe zijn jullie ervaringen tot nu toe met Teams? Wij hebben er al een goede weekstart mee gehad met meerdere personen tegelijk en zelfs al een heuse #vrijmibo. ;-) Een leuke tip voor bij de borrel is om de app Houseparty te downloaden samen met je collega’s. Zo kun je elkaar zien en uitdagen voor een leuk spelletje! Zo komen we de tijd wel door en verlies je elkaar niet uit het oog!

Ook met klanten heb ik leuke gesprekken gevoerd en zijn er kennismakingsgesprekken geweest via Teams. Dat gaat gelukkig op deze manier gewoon door. Hierdoor starten mijn collega’s Elcke en Rick binnenkort alvast aan een nieuwe opdracht (op afstand) bij twee nieuwe opdrachtgevers. Hoe tof is dat!

Binnen Matchability hebben wij gezamenlijk aan een document kunnen werken doordat we Teams gebruikten (let op: dit kan niet met gasten, enkel met je eigen collega’s).

In deze tweede blog leer ik hoe je binnen een gesprek in Teams kunt chatten en hoe je je scherm tijdens een call kunt delen.

De chatfunctie kan handig zijn wanneer je:

  • grote stukken tekst wilt delen;

  • een samenvatting van het gesprek bij wilt houden;

  • naderhand printscreens van de samenvatting wilt sturen;

  • als je technische problemen wilt delen, bijvoorbeeld een storing aan microfoon of camera.

Ga snel naar MatchPoint2020, want hier vind je nu een handleiding voor de chatfunctie en het delen van je scherm. Leer je weer met me mee?


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page