top of page
  • Foto van schrijverMatchability

Ik ga leren werken met Teams, leer je mee? (deel 3)

Hoi, ik ben Jorieke, accountmanager bij Matchability. Wij ondersteunen woningcorporaties bij verschillende projectmatige werkzaamheden en bij de invulling van tijdelijke functies. Normaalgesproken zit ik veel op de weg en ga ik bij corporaties langs om demonstraties te geven van MatchPoint2020 en ons Juridisch CorporatiePlatform, kennis te maken, bij te praten en om mijn collega’s voor te stellen voor leuke opdrachten. Veel koffie, handsfree bellen, handjes schudden en socializen dus! Dit vind ik altijd heerlijk om te doen, maarja, nu zit ik net als de rest van het land thuis!


Eerder liet ik jullie zien hoe je binnen Teams kunt chatten (binnen een gesprek) en hoe je je scherm tijdens een call kunt delen. Hebben jullie hier al mee getest? Ik vind het soms handig om in een call met meerdere mensen even te typen zodat ik niet door het gesprek heen ratel, haha. Zo kan de gespreksleider van het gesprek iedereen bijvoorbeeld op dempen zetten maar toch aan de chat zien of er vragen zijn. Super handig en het voorkomt dat je in een kippenhok zit en niemand kunt verstaan. ;-)

Het delen van een scherm is ook erg handig, want zo kun je bijvoorbeeld een powerpointpresentatie geven! Zo heb ik deze week al een kick-off van ons Juridisch CorporatiePlatform (JCP) door kunnen laten gaan en weet de corporatie (net als wanneer ik langs zou komen) hoe dit Juridische CorporatiePlatform werkt. Gaaf om te zien dat dit ook allemaal op afstand doorgaat!

In mijn derde blog leer je hoe je externen toe kunt voegen in Teams, hoe je kennis kunt delen én hoe je samen aan een document kunt werken. Je slaat het document als het ware op binnen je Teams-omgeving en je hoeft dus geen gezamenlijke schijf met elkaar te delen of bestanden over- en weer te mailen. Handig toch?


Samenwerken via Teams kan nuttig zijn als je:

  • op projectbasis met elkaar werkt;

  • met externen in een werkgroep zit;

  • makkelijk in documenten wilt werken met elkaar..

Ga snel naar www.matchpoint2020.nl. Hier vind je nu een handleiding om externen toe te voegen aan je Teams-omgeving én

hoe je samen kunt werken in één document! Leer je weer met me mee?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page