top of page
  • Foto van schrijverMatchability

Thuiswerken en het beschrijven van processen …

Hoi, ik ben Anne-José Haaksema, mede-eigenaar van Matchability en voor ongeveer de helft van onze klanten het vaste aanspreekpunt met betrekking tot detacheringsvraagstukken. Ik ben getrouwd met Rob en sinds maart 2018 moeder van een schattig klein handenbindertje genaamd Levi. Daarnaast ben ik op dit moment zwanger van een tweeling die medio augustus verwacht wordt. Bijkomend dingetje is dat we sinds eind december de sleutel hebben van een ‘kluswoning’ (lees: van fundering tot schoorsteen aanpakken) en daarom even aan het overbruggen zijn in de schuur tot eind juni. Ik neem je de aankomende tijd in mijn blogs mee in zaken waar ik tegenaan loop in deze roerige tijden.

Inmiddels ben ik 19 weken zwanger van de tweeling. Bij een meerlingzwangerschap begint je verlof al vroeger dan bij een eenling. Ik hoop dat ik nog even vooruit kan, maar moet er rekening mee houden dat ik weleens vanaf 30 weken thuis kan komen te zitten. Nu doe ik op dit moment al niet anders (J), maar het is toch wat anders als je je werk niet meer kunt uitoefenen.

In een vroeg stadium zijn we dus al gaan kijken wie mijn werkzaamheden kan gaan opvangen. We hebben ze verdeeld over drie collega’s en het ideaalbeeld was om de aankomende 10 weken deze collega’s langzaam te laten meelopen en de werkzaamheden eigen te maken. Maar, tsja, we zitten thuis en alles gaat nu net even wat anders. Dat betekent dat ik voor het eerst collega’s inwerk op afstand én dat ik zowel de digitale werkwijzen (als de huidige maatregelen van kracht blijven) als de fysieke werkwijze (als de maatregelen versoepeld worden) toelicht. Ik kan me voorstellen dat er meer redenen zijn dan een aankomend zwangerschapsverlof om de processen op dit moment in kaart te brengen. Ik deel mijn tips, hopelijk heb jij hier ook iets aan.

Op www.matchpoint2020.nl vind je een wat uitgebreider kijkje bij mij en bij Matchability in de keuken. Lees je mee?


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page