top of page
  • Foto van schrijverMatchability

Wat kenmerkt werken bij Matchability

Regelmatig wordt aan collega’s de vraag gesteld: ‘Wat doe je als trainee of young professional bij Matchability?’. Na het lezen van deze blog heb je hopelijk een beter beeld van de aspecten die deze functie kenmerken. We geven een zo eerlijk mogelijk beeld. Geen enkele baan is zonder nadelen, dus die benoemen we ook.


1. VOOR (BIJNA) AFGESTUDEERDE GENERALISTEN Welke functie past bij mij? Een herkenbare vraag voor veel (pas) afgestudeerden. Werken bij Matchability betekent dat je in een relatief korte periode verschillende opdrachten en functies vervult bij verschillende opdrachtgevers. Zo kom je er onder meer achter wat het beste bij je past. Je leert veel van de verschillende collega’s, managers, culturen, werkzaamheden en systemen. Het einddoel: als volwaardig en allround werknemer op de juiste afdeling en in de juiste functie instromen om je vervolgens daarin te specialiseren. Diverse collega’s gingen je al voor, bijvoorbeeld als juridisch medewerker, asset manager of consulent op de afdeling Wonen.


2. LOOPTIJD De looptijd van opdrachten kan sterk verschillen. Een opdracht kan in eerste instantie zes maanden duren, maar vervolgens verlengd worden tot een jaar. Daarna volgt bijvoorbeeld een opdracht van een maand, gevolgd door een opdracht van drie maanden.


3. KIJKJE IN DE KEUKEN Door de beperkte looptijd van de opdrachten kun je bij veel verschillende woningcorporaties een kijkje in de keuken nemen. Dat heeft als voordeel dat je in korte tijd een uitgebreid cv opbouwt en leert om kennis te delen.


4. FLEXIBILITEIT De relatief korte looptijd van opdrachten en de variatie wat opdrachtgevers betreft zorgen voor de nodige afwisseling, maar vragen ook flexibiliteit. Zo kan het gebeuren dat je op gesprek gaat bij een potentiële opdrachtgever en de dag erna al start. Maar ook kan een potentiële opdracht waar je je erg op verheugt niet doorgaan, bijvoorbeeld omdat de keuze op een andere kandidaat valt. Dat vraagt om aanpassingsvermogen. Ook wat betreft locatie: de ene opdrachtgever ligt verder van je woonplaats af dan de andere.


5. DIVERSITEIT Die flexibiliteit kan vermoeiend zijn: je begint toch telkens met een ‘nieuwe baan’. Anderzijds is het enorm verrijkend. In korte tijd leer je de bijzonderheden van de corporatie kennen en maak je je de specifieke rol eigen die je als trainee of young professional inneemt. Geen twee corporaties zijn hetzelfde en ook de opdrachten en functies verschillen. Zet je bijvoorbeeld liever je tanden in een project als datakwaliteit of houd je meer van klantcontact? Dat kun je eigenlijk pas echt zeggen als je het ervaren hebt.


6. NETWERK EN VRIENDSCHAP Door regelmatig van werkomgeving te veranderen, leer je veel nieuwe mensen kennen. Zo breid je je professionele netwerk uit en veel collega’s houden er ook waardevolle vriendschappen aan over.


7. COMMUNICATIE Een essentieel aspect van het werk is gelegen in goede communicatie. Samenwerking met veel verschillende mensen zorgt (wederom) voor afwisseling, maar stelt ook eisen aan de communicatie. Heldere communicatie is belangrijk. En vooral: doorvragen. Werk nooit op basis van veronderstellingen, maar controleer altijd of die veronderstelling wel klopt.


8. ONDERSTEUNING Meedenken met de werkvloer en achterhalen waar ze mee bezig zijn en hoe je daarbij kunt helpen, zijn kernactiviteiten van een medewerker van Matchability.


9. AFSCHEID De korte looptijd van de opdrachten betekent dat je regelmatig afscheid neemt van leuke collega’s en vertrouwde werkzaamheden. Gelukkig komen daar weer een nieuwe werkomgeving en leuke nieuwe collega’s voor in de plaats. En je Matchability-collega’s zie je regelmatig, bijvoorbeeld tijdens intervisiebijeenkomsten, trainingen, borrels en personeelsuitjes.

Enthousiast geworden? Heb je minimaal een hbo-studie afgerond en ben je breed georiënteerd?


Check dan zeker onze vacatures! Bekijk ook gerust onze bedrijfsanimatie, waarin we kort uitleggen wat we doen, en de introductievideo’s van (misschien wel) je nieuwe collega’s.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page