Workshop tuinonderhoud

“Ik schrijf steeds huurders aan op de tuin maar er gebeurt niks. Ik wil er ook niet voor naar de rechter hoeven maar wat zijn de alternatieven en hoe zet ik deze correct in?”

Het besluit kleine herstellingen is er duidelijk over; het dagelijks onderhoud van de tuin zoals snoeiwerk, grasmaaien en onkruid wieden is voor de huurder. Maar dat besluit dringt niet altijd even goed door bij huurders en het helpt ook niet altijd om huurders hierop te wijzen. Welke instrumenten grijp je aan om verwilderde of verwaarloosde tuinen aan te pakken? Wanneer kom je überhaupt in actie? En gebruiken we wel genoeg plaatjes in onze waarschuwingsbrieven? Mag ik de tuin leeg (laten) halen en welk proces gaat daaraan vooraf?

Dit is zomaar een greep uit de vragen die we krijgen. Tijdens deze workshop pakken we de juridische kaders en tools er weer bij maar gaan we het vooral praktisch maken.

We gaan aan de slag met:

  • De proeftuin: Dit is een fictieve tuin die al jaren een doorn in het oog is, ook voor omwonenden en deze casus staat centraal tijdens de workshop.
  • Juridische uitgangspunten voor tuinen: het burenrecht en het besluit kleine herstellingen.
  • De waarschuwingsfase en de bijbehorende brieven: welke brief stuur je wanneer en wat staat hier dan in?
  • Het opstellen van een duidelijke gedragsaanwijzing en hoe je ervoor zorgt dat deze ook te handhaven is.
  • Welke procedure start je wanneer?


Duur: 2,5 uur
Kosten: € 250,- per deelnemer, exclusief btw.

Deze workshop bieden wij zeer regelmatig aan. Interesse in deelname? Stuur dan een mail naar info@matchability.nl.