Bedrijfsjurist voor Ons Huis

Tom Jacobs, manager Wonen

Wij waren uitgenodigd om deel te nemen aan Het Juridisch Woco event van afgelopen oktober en daar maakte we voor het eerst kennis met Matchability en haar Juridisch CorporatiePlatform (JCP). Ik nam deel aan de masterclass over het proces bij onderhoud en renovatie. Dat thema, en dan met name de participatie door huurders, is actueel bij ons en sprak meteen aan.

We sloten daarna aan bij het JCP omdat er bij ons een brede behoefte bestond aan het aangereikt krijgen van juridische kaders. We vragen ons vaak af wat wel en niet mag en hebben behoefte aan een sparringpartner. Er ligt bovendien veel werk voor ons. De ontwikkelingen in de sector gaan steeds sneller en het wordt steeds moeilijker om het bij te houden, te overzien en te zorgen dat deze ontwikkelingen ook verankeren in je organisatie. Daar hebben we wat hulp bij nodig. Nicky zit in de eerste fase dan ook wekelijks bij ons om dat allemaal goed in kaart te krijgen.

We krijgen nu al terug uit de organisatie dat medewerkers makkelijk even langslopen om wat voor te kunnen leggen. Nicky begint op verhuur en scant onze overeenkomsten, voorwaarden en voert andere werkzaamheden uit. Voor onze bestuurssecretaris maakten ze een Matrix met (nieuwe) wetgeving als instrument om de compliance van Ons Huis te bewaken.

Het geeft een goed gevoel dat zij hiermee bezig is en om dit dus uit handen te kunnen geven. Oja, en ze bracht op haar eerste dag Deventer koek mee! Bijkomend voordeel natuurlijk.